به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، امشب کنگره 3 روزه بینالمللی سلامت برای صلح با حضور مشاور وزیر بهداشت، استاندار فارس، مدیران ارشد دانشگاه علوم پزشکی شیراز و دانشگاه شیراز، میهمانان خارجی و... در شیراز آغاز شد
در ابتدای آغاز به کار این کنگره، علی بهادر رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز ضمن خوش آمدگویی به حاضران، به ابعاد مهرآمیز و انسانی دین اسلام اشاره کرد و اظهار داشت: خداوند دینی غیر از مهر و محبت به انسان هدیه نمیکند و افتخار ما این است که پیامبر ما صفتش ارحمالراحمین است.
وی با بیان اینکه در آیات مختلف قرآن به محبت و مهربانی سفارش شده و اینهمه جنگ و خشونت ناشی از دور شدن از خدا است، افزود: کسانی که پیروان راستین اسلام را جنگطلب میخوانند، قطعاً درکی از اسلام ندارند، در مقابل، گروهکهایی مانند داعش نیز هیچگاه اسلام واقعی را درک نکردهاند.
این مقام مسؤول با عنوان اینکه کسانی مانند ترامپ و گروهک منحط داعش درکی از انسانیت ندارند، خاطرنشان کرد: دشمنان ملت ایران، ایرانی را جنگطلب میخوانند اما ایرانیان چگونه میتوانند جنگطلب باشند؟ آیا ایرانیها به جرم آنکه میخواهند پیشرفت کنند، باید تحریم شوند؟
بهادر خاطرنشان کرد: چگونه ایرانیانی که پیرو دین رحمت هستند، میتوانند جنگطلب باشند؟ ایرانیانی که مدام این شعر حافظ را زمزمه میکنند: «آسایش دو گیتی تفسیر این دو حرف است/با دوستان مروت با دشمنان مدارا».
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه جنگطلبیهای سیاستمداران قدرتطلب دنیا موقعیتی را ایجاد کرده که سلامت انسان را به خطر انداخته است، ادامه داد: منظور از جنگ و خشونت تنها جنگ و خونریزی نیست و انواع تحریمهای ظالمانه و ناعادلانه پزشکی و دارویی و غذایی نیز خود خشونتی بینظیر است که متأسفانه مورد تائید یا سکوت مجامع بینالمللی قرار گرفته است.
وی با اشاره به مظلومیت ایران در دفاع از حق و مظلوم خاطرنشان کرد: ملت ایران 40 سال است که خشونت ایالاتمتحده و متحدانش را تحمل میکند اما بهواسطه نوعدوستی که در فرهنگ اصیل ایران است، همواره در مسیر صلح حرکت کرده است.
بهادر در پایان نیز اظهار داشت: دانشگاه علوم پزشکی شیراز برای نخستین بار در کشور، در مسیر صلح و سلامت اجتماعی حرکت کرده و کنگره سلامت برای صلح نیز در همین راستا برگزار خواهد شد و امیدواریم در این مسیر نتایج مثبتی داشته باشد.
* اصل صلح، صلح درونی است
استاندار فارس نیز در این نشست با اشاره به ظلم قدرتمندان عالم در ایجاد جنگ و خشونتها در دنیا اظهار داشت: امروز شاهد زنان و کودکانی هستیم که اسیر قدرتمندان عالم بوده و از صلح مبتنی بر عدالت کمتر اثری دیده میشود.
اسماعیل تبادار با بیان اینکه بررسی سلامت آدمیان نشان میدهد که وضع دنیا در این عرصه مناسب نیست، تصریح کرد: امروز افزایش رفتارهای شرارتبار، وحشت از خشونتهایی که نقاط مختلف جهان ازجمله سوریه و یمن را نشانه رفته و...همگی نشانههایی از ضعف است که صرف ازنظر از خودکامگی حکام جور، نشانه بیتوجهی به عدالت است.
وی افزود: برای صلح جهانی باید به آرمان دیرپای بشریت یعنی عدالت پاسخ گفت و اصل صلح پایدار، دعوت به دوستی است.
مقام عالی دولت در استان فارس با بیان اینکه بهشت جاودان ازنظر قرآن، خانه صلح یا دارالسلام است و پیامبر اسلام پیامبر صلح و عدالت است، اظهار داشت: رسالت همه پیامبران در دعوت انسانها، برقراری عدالت است.
استاندار فارس با اشاره به فرهنگ اصیل ایرانی و اسلامی و اهمیت این فرهنگ به صلح و مدارا نیز گفت: تمدن و فرهنگ ایران با بشردوستی و پرهیز از خشونت ممزوج شده و ستارگان آسمان ادب و عرفان ایران بهویژه حافظ، نظامی، سعدی و مولوی، نمایندگان این فرهنگ بشردوستانه هستند.
تبادار با اشاره به ابعاد مختلف صلح نیز افزود: صلح تمامعیار علاوه بر انسانها شامل صلح با طبیعت نیز میشود و انسان باید دست از استیلای وحشیانه بر طبیعت بر دارد.
وی همچنین به نقش اهمیت بنیان خانواده در ایجاد محبت و مهربانی نیز پرداخت و گفت: باید بر نقش خانواده بر ساختن فرداهای بهتر تأکید کنیم چراکه بستر اعتلای فردی و اجتماعی است که متأسفانه در جهان صنعتی پایههای آن بهشدت لرزان شده است.
مقام عالی دولت در استان فارس ادامه داد: صلح واقعی به معنای آرامش واقعی بدون تشویش است که حاصل صلح درونی است اما حرص و کینه خواهی، علت اصلی جنگ و خشونت است؛ همانگونه که مولانا به زیبایی، تنها راه رسیدن به صلح را صلح درونی میداند:
می نگر در خود چنین جنگ گران/ پس چه مشغولی به جنگ دیگران؟
موج لشکرهای احوالم را ببین/ هریکی با دیگری در جنگ و کین
استاندار فارس با بیان اینکه متأسفانه همچنان شاهد افزایش جنگ و خشونت در دنیا هستیم گرچه تلاشهایی نیز صورت گرفته، بیان داشت: اخلاق پزشکی ایجاب میکند که متخصصان سلامت برای توسعه گفتمان صلح بهعنوان یکی از مسؤولیتهای مهم خود، توجه کنند.
تبادار خاطرنشان کرد: کارکنان حوزه سلامت میتوانند از هر ساختاری برای کاهش خشونت استفاده کنند.
وی افزود: پیشگیری از جنگ و پیامدهای آن باید در برنامه درسی رشتههای دانشگاههای مرتبط گنجانده شود و با تکیهبر غنای فرهنگی و انسانی خویش تلاش کرده تا فرصتی برای گسترش این گفتمان در سطح جهان ایجاد کنیم.
استاندار فارس در پایان با سپاس از دانشگاه علوم پزشکی شیراز در برگزاری چنین کنگرهای، تصریح کرد: حرکت دانشگاه علوم پزشکی از اینکه به این موضوع مهم توجه جدی نشان داده، قابلتقدیر است.
معصومه ابتکار مشاور امور زنان رئیسجمهور و علیرضا ملکزاده معاون وزیر بهداشت نیز با ارسال پیامی به این کنگره بر اهمیت آن صحه گذاشته و از دستاندرکاران آن تشکر کردند.
یادآور میشود کنگره سلامت برای صلح به مدت 3 روز در شیراز ادامه خواهد یافت که شبکهسازی سازمانهای غیردولتی برای صلح از طریق سلامت، همکاری بینالمللی سازمانها محور برای صلح، نقش دولتها و نظامهای ملی سلامت در ایجاد صلح، ارزشهای انسانی، اخلاق پزشکی و صلح گستر، نقش متخصصان سلامت در صلح گستری و سلامت برای صلح در خاورمیانه ازجمله محورهای آن خواهد بود.